Πότε είναι η σωστή στιγμή για να εγγράψω το παιδί μου στο φροντιστήριο;

Πότε είναι η σωστή στιγμή για να εγγράψω το παιδί μου στο φροντιστήριο;

Κοινό προβληματισμό για τους περισσότερους γονείς μαθητών στη Μέση Εκπαίδευση αποτελεί ο χρόνος εγγραφής του παιδιού τους στο Φροντιστήριο. Από την Α’ τάξη του Γυμνασίου; Από την Γ’; Ή από το ξεκίνημα του Λυκείου?

Όπως και σε οτιδήποτε άλλο, έτσι κι εδώ, μία απάντηση, κοινή για όλους, δεν υπάρχει. Οι ανάγκες του κάθε παιδιού καθιστούν την κάθε περίπτωση διαφορετική. Οι ίδιοι οι μαθητές γνωρίζουν καλά τις αδυναμίες τους, όπου υπάρχουν. Από την άλλη, οι γονείς, παρακολουθώντας την πορεία των παιδιών τους και τις σχολικές τους επιδόσεις, είναι, επίσης, σε θέση να αντιληφθούν εάν το παιδί τους έχει ανάγκη από φροντιστηριακή υποστήριξη.

Γεγονός είναι πως η μετάβαση από το Δημοτικό στη Γυμνάσιο είναι κρίσιμο και πως όσο υψηλή κι αν υπήρξε η απόδοση ενός μαθητή στο Δημοτικό, οι απαιτήσεις του Γυμνασίου, τόσο σε όγκο ύλης και επίπεδο δυσκολίας όσο και ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση και χειρισμό τους, αποδεικνύονται, συχνά, αυξημένες σε βαθμό που αρκετά παιδιά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν. Σε μία τέτοια περίπτωση, η προοπτική απογοήτευσης και δημιουργίας κενών, συνεχώς αυξανόμενων, που θα συνοδεύουν το μαθητή στην υπόλοιπη πορεία του προδιαγράφοντας αρνητικά το σχολικό του μέλλον, είναι όχι μόνο υπαρκτή αλλά σχεδόν εγγυημένη.

Στο Λύκειο, πια, όπως γνωρίζουμε όλοι, οι απαιτήσεις και οι ρυθμοί μελέτης, εν όψει των Πανελληνίων, εντατικοποιούνται. Επιπλέον, ένας νέος, ισχυρός ρυθμιστικός παράγοντας της απόδοσης των εφήβων, πια, μαθητών κάνει την εμφάνισή του: το άγχος των εξετάσεων∙ παράγοντας ικανό να καταβάλλει και τον πλέον επιμελή μαθητή.

Να σημειώσουμε, εδώ, πως σε οποιαδήποτε περίπτωση, το φροντιστήριο δεν υποκαθιστά το σχολείο. Ωστόσο, όσο ικανός, αποτελεσματικός και υποστηρικτικός κι αν είναι ο καθηγητής στο σχολείο, ο αριθμός των μαθητών σε μία τάξη, τα διαφορετικά επίπεδα αναγκών τους και ο περιορισμένος χρόνος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και οι απορίες όλων είναι μία παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν.

Στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης «Δημήτρια» προσφέρουμε τμήματα για όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, ολιγομελή και ομοιογενή ως προς το γνωστικό επίπεδο των συμμετεχόντων, και όλα τα εχέγγυα για εξασφαλισμένη σχολική απόδοση και εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: έμπειρο προσωπικό, υπευθυνότητα κι επαγγελματισμό, γνώση του εκπαιδευτικού συστήματος, δικές μας επιμελημένες εκδόσεις, επιστημονική στήριξη από ειδικούς συμβούλους σταδιοδρομίας, συνεργασία με έμπειρους παιδοψυχολόγους, σταθερή επικοινωνία και ενημέρωση των γονιών.
Στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης «Δημήτρια» ο στόχος μας είναι κοινός: αριστούχοι μαθητές – επιτυχημένα, ισορροπημένα, υγιή παιδιά!

Facebook Twitter Google+ Pinterest