Στα φροντιστήρια Δημήτρια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Έχει αποδειχθεί ότι κατά τη διαδικασία αυτή τα μεγαλύτερα λάθη συμβαίνουν λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης και οδηγούν, συχνά, σε λανθασμένες επιλογές. Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού της Orientum βοηθάμε τους μαθητές (και τους γονείς) να αποφύγουν αυτά τα λάθη, που πολλές φορές μπορεί να στρεβλώσουν τον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό δρόμο του μαθητή.

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στις Πανεπιστημιακές Σχολές αποτελεί για τους υποψηφίους την πιο σημαντική και, σε πολλές περιπτώσεις, αγχωτική κατάσταση που έχουν βιώσει μέχρι τότε.

Τα φροντιστήρια Δημήτρια είναι από τα πρώτα φροντιστήρια που κατανόησαν την ανάγκη της υπεύθυνης ενημέρωσης σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού  και γι’ αυτό διοργανώνουν ανελλιπώς ημερίδες και σεμινάρια σταδιοδρομίας. Από το 2022-23 προχωράμε ένα βήμα παρακάτω και αναβαθμίζουμε τη διαδικασία αυτή με το «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμπλήρωσης Μηχανογραφικού».

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουμε τις παρακάτω δράσεις:

1.     Νοέμβριος: Ανάθεση σε όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου το «e-Πάμε Πανεπιστήμιο» στην πλατφόρμα μας edu4schools.

2.      Νοέμβριος: Σεμινάριο: «Η ορθή χρήση του e-ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2022 για την επιλογή σχολών στο μηχανογραφικό – Μέρος 1ο».

3.      Ιανουάριος: Σεμινάριο: «Η ορθή χρήση του e-ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2022 για την επιλογή σχολών στο μηχανογραφικό – Μέρος 2ο».

4.      Ιούνιος: Σεμινάριο: «Ορθή Συμπλήρωση Μηχανογραφικού ανά Επιστημονικό Πεδίο».

 Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Ιούνιο οι μαθητές μας έχουν όλα τα εφόδια ,για να καταθέσουν το μηχανογραφικό του δελτίο στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας.