Την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2023.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στις 29 Ιουνίου θα μάθουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών τις βαθμολογίες τους στις εξετάσεις, βάζοντας τέλος στην αγωνία τους. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, σε μία βδομάδα από σήμερα, θα γνωρίζουν αν στέφθηκε με επιτυχία η παρουσία τους στις εξετάσεις κι αν κατάφεραν να επιτύχουν την είσοδό τους στα ανώτερα κι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Βάσει της εγκυκλίου, η τελική καταχώριση των βαθμολογιών θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουνίου κι ακολούθως η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες θα αποσταλεί στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου.

Οι βαθμολογίες όταν αναρτηθούν στα σχολεία, θα ανέβουν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με αποστολή SMS στο κινητό τους, εφόσον το έχουν δηλώσει στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Ιουνίου

Μετά τις βαθμολογίες θα ανακοινωθούν και οι ελάχιστες βάσεις των Πανελλαδικών του 2023.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά στα Λύκεια και στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης ιδιαίτερα τη προσοχή να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 29-6-2023, μετά τις 13.00 μ.μ.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτουν τα εξής για τα επόμενα βήματα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των ΕΒΕ:

1. ΒΑΘΜΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα.

2. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ: Τη δεύτερη και Τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου θα συμπληρωθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων.

3. ΒΑΣΕΙΣ: Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των ονομάτων των επιτυχόντων.